Radewijk.eu

logo toneelvereniging Roke
Na een enquête, gehouden door Plaatselijk Belang Radewijk, kwam aan het licht dat er in Radewijk behoefte was aan een toneelvereniging.
De daad bij het woord voegend, zijn we daar in 1981 mee gestart. De eerste vijf jaar van ons bestaan was gebouw DITU ons thuishonk, maar na het realiseren van Dorpshuis “De Heugte” zijn wij daar naar toe verhuist.
Meestal wordt er een blijspel of een klucht gespeeld.
De vereniging telt momenteel zo’n 26 leden en is daarmee geen grote, maar wel een bijzonder hechte vereniging. Alle leden zijn inwoners van Radewijk, of zijn sociaal aan Radewijk verbonden.
Een aantal leden zijn al lid sinds de oprichting van onze vereniging.
In 2006 vierden we ons 25 jarig jubileum. Natuurlijk wilden we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en we hebben dan ook gemeend dat we iets moesten doen wat in onze buurt niet zoveel voor kwam. De keus viel op een openluchtspel. In totaal werd het stuk 3x opgevoerd op het sportveld. De vele bezoekers konden volop genieten, zowel van het toneelstuk als van het mooie weer.

Seizoen 2016/2017:
Gerda dreit deur!

Het is de prachtige titel van oes winterstuk en ’t is schreem’n deur Bernd Gombold.

Gerda, ze hef ’t soms echt niet makkeluk. Maar oh, oh aj ziet wat veur figuur’n as d’r bej heur over de vloere komt dan val ie zowat van oe stoel! Geweldige lachwekkende, kolderieke situaties bint t gevolg, wej gaot zelfs een bettie op de Italiaanse toer. Dus luu, absoluut de muite weert um te komm’n kieken. De volgende doatums bint gepland:

                                   Vrijdag 9 december
                                   Zaterdag 21 januari
                                   Zaterdag 28 januari

Gerda dreit deur

Twiefel niet langer en reserveer een kaartie bej Ria Vinke tel. nr. 0523-216476 of bej Alie Reins tel. nr. 0523-216402.
Jullie zult begriep’n dat ’t op maondag oamd soms flink tekeer giet in de Heugte en dat wej dikke schik hebt met t repeteer’n.
Stel dat oe dat ok wal wat lek, kom dan gewoon gezellig een keer kieken in De Heugte. Wej kunt namelijk nog wal neje leed’n gebruuken. Ie bint niks verplicht maar kom gewoon eem een bakkie koffie drinken. Dat vinne wej barre gezellig. As ie liever eerst wat meer informatie wilt, prima, zuuk contact met ien van de leed’n of bel oese zeurvitter Henk Reefman op tel. nr. 0523-216270.
Vuul oe welkom, zowel als nej lid of as gast op ien van oese toneel uutvoeringen!!
Wej neudigt jullie van harte uut en dan make wej d’r saam een gezellige oamd van.
Wej wenst jullie as toneelverieniging hele fijne feestdaag’n

Seizoen 2015/2016:

Buiten word het weer guurder, koud en nat. ….Dus ..super mooi weer,  om een gezellig avondje warm te kunnen  gaan zitten  in dorpshuis  “De Heugte” te  Radewijk  om zo daar te kunnen gaan  genieten van een mooie  toneeluitvoering.
Dit toneelseizoen 2015-2016 gaan wij voor u spelen “We gaan naar Zandvoort”
Klucht in drie bedrijven geschreven door Hans Kirchhoff
Vertaald door Jim Keulemans
Bewerkt door Mimi en Peter van Waterschoot van der Gracht

Er zijn mannen die wel eens op stap zouden willen zonder hun vrouw. Zo ook in deze klucht. Twee kerels verzinnen een mooi verhaal, waardoor ze hun vrouwen alleen met vakantie kunnen laten gaan, om daarna zelf flink te gaan boemelen.
Maar zo makkelijk lukt dat ook weer niet. Ze vallen van de ene moeilijkheid in de andere en de “aartsleugenaar” Paul moet elke keer weer iets verzinnen om hen eruit te redden. Nog een geluk dat aanstaande schoonzoon Karel toneelspeler is. Door voor z’n eigen tweelingzuster te spelen weet hij een paar keer redding te brengen. Dan komt onverwacht schoonmama opdagen. Tot overmaat van ramp komen de vrouwen onverwachts thuis. Karel de toneelspeler tracht de zaak nogmaals te redden. Maar de boemelaars dreigen definitief door de mand te vallen. Paul weet echter op het allerlaatste moment met een meesterlijke manoeuvre het schip toch nog in veilige haven te loodsen.
Speeldata zijn: 21 november, 12 december, 16 januari  2016  (beperkt speeldata!!!)
Kaarten zijn te reserveren Mw R. Vinke 0523-216476
Entree:  € 7,50 (incl koffie) aanvang:19.45 uur. Zaal open vanaf: 19.00 uur Graag Tot Ziens

Seizoen 2014/2015:

In de Stentor is een stukje verschenen over het huidige stuk.

seizoen2014-15

 

Toneelvereniging “Roke” gaat weer op de “planken”.
Na een hele zomer geoefend te hebben zijn de uitvoeringen inzicht.
“reurigheid in de bouw” blijspel in drie bedrijven.
Geschreven door Herman van der A.

Klaas Kroeze heeft een bouwbedrijf, zijn beide dochters zijn ook werkzaam in de zaak. Opa wil van achter de schermen nog een stevige vinger in de pap hebben en bemoeit zich overal mee.
De dochters vinden dit maar niets, vooral Loes heeft hele andere ideeën over werken en het leiden van een bedrijf. Ze zorgt er dan ook voor, door de boel flink in de mailing te nemen, dat haar vader, maar vooral opa, hoog in de gordijnen klimmen. Na de nodige opwinding en hilariteit komt alles toch weer op z’n pootjes terecht.

Gezellig een avondje uit en ook nog eens je lach spieren gebruiken.
Uitvoering data: 14 nov, 21 nov, 22 nov, 12 dec,
16 jan (2015), 31 jan, 14 feb, 28 feb.
Kaartjes te bestellen bij Mw R Vinke tel: 0523-216476
Entree: €7,50  incl koffie. Plaats uitvoering: Bij ons in Roke in  “de Heugte”  Tot ziens.


ARCHIEF:

Seizoen 2013/2014:

In verband met ziekte zijn de uitvoeringen afgelast. Indien aan de orde worden de nieuwe data weer bekend gemaakt voor seizoen 2013/2014.

Jawel toneelvereniging “Roke” is weer druk aan het repeteren.
“Reurigheid in de bouw” Blijspel in drie bedrijven Auteur: Herman van der Aa.

Klaas Kroeze heeft een bouwbedrijf, zijn beide dochters zijn ook werkzaam in de zaak.
Opa wil van achter de schermen nog een stevige vinger in de pap hebben en bemoeit zich overal mee.
De dochters vinden dit maar niets, vooral Loes heeft hele andere ideeën over werken en het leiden van een bedrijf.
Ze zorgt er dan ook voor, door de boel flink in de maling te nemen, dat haar vader, maar vooral opa, hoog in de gordijnen klimmen.
Na de nodige opwinding en hilariteit komt alles toch weer op z’n pootjes terecht.
Dus echt “reurigheid in de bouw”.

Uitvoerings data: afgelast.
reserveren: mw A. Reins
€ 7,50 incl koffie;  aanvang 19.45 uur; zaal open vanaf 19.00 uur
Dorpshuis “De Heugte


Seizoen 2012/2013:

Iedereen een goed 2013 en wederom weer veel toneelplezier toegewenst.
“Hoe jonger, Hoe gekker” uiteindelijk komt het dan toch ook nog wel weer goed, ook in 2013 tussen Jan Holling en zijn vrouw.  Uiteraad met veel hilarische momenten waarbij de lachspieren goed wordt gebruikt.Toneel 2012 2013 Natuurlijk bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook zo’n gezellig avondje toneel plezier hebben.  Dat kan en wel op:  19 januari, 25 januari, 15 februari, 16 februari, 22 februari.


Buiten word het weer guurder, koud en nat. ….Dus ..super mooi weer,  om een gezellig avondje warm te kunnen  gaan zitten  in dorpshuis  “De Heugte” te  Radewijk  om zo daar te kunnen gaan  genieten van een mooie  toneeluitvoering .

Dit toneelseizoen 2012/2013 gaan wij voor u spelen “Hoe jonger, Hoe gekker
Klucht in drie bedrijven geschreven door Hans Renz .
Vertaald en bewerkt in het Drents door Henk Karstens

Jan Holling is een boer  die voor de tweede keer  is getrouwd, met een veel jongere vrouw. Het huwelijk brengt  Gerda  niet, wat zij er van had verwacht. De oplossing lijkt echter in  zicht, als er in de krant  een artikel  verschijnt over een verjongingskuur.
Jan Holling onderwerpt zich op advies van zijn vrienden aan een verjongingskuur, om zijn jongere en zijn veel  eisende vrouw, Gerda voor zich te behouden.  Jan doet de kuur en komt als een jonge vent terug. De  buren en kameraden gaan op hun eigen manier helpen.
Maar of alles helemaal volgens plan verloopt…………..

Speeldata zijn:
24 november, 8 december, 19 januari  (2013) 25 januari, 15 februari, 16 februari, 22 februari
Entree:  € 7,50 (incl koffie) aanvng:19.45 uur.  Zaal open vanaf: 19.00 uur.


Seizoen 2011/2012:

Na 30 jaar als toneelvereniging "Roke" onder het plaatselijk belang Radewijk te vallen, is er gekozen voor, om een zelfstandige vereniging te worden.
Uiteindelijk is er woensdag 31 augustus 2011 een krabbel gezet onder de statuten, deze zijn notarieel vast gelegd
De voorzitter dhr A Klokkert, heeft inbijzijn van de bestuursleden, zijn handtekening gezet.

Voorzitter tekent statuten

Momenteel zijn we weer druk bezig met repeteren voor ons nieuwe stuk. Elke maandagavond is onze vaste repeteeravond.


Toneelvereniging Roke wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. Ook nu in 2012 gaan wij met veel plezier voor u toneelspelen. Toneelstuk "kippies in de koestal". De entree kaartjes gaan als "warme broodjes", wees er dus snel bij !!

Sinds kort, kunt u bij mw A Veneman, geschenken entree kaartjes kopen. Deze kunt u, zoals de naam het al zegt, als een geschenk weggeven bv als een verjaardag kado.
Deze entree kaartjes zijn onbeperkt geldig en natuurlijk éénmalig uit te geven.
Toneelvereniging Roke

Kippies in de koestal

Toneelvereniging Roke staat weer voor u op de planken, met het blijspel 
“kippies” in de koestal. Geschreven door Bernd Gombold.
Ben te Velde heeft het overgeschreven en bewerkt in algemeen dialect.

Egbert wil graag wat geld verdienen en verhuurt kamers op de boerderij. Zijn vader, ook al een Egbert moet daar niks van hebben. ’T Lijkt toch goed  te gaan, maar dan komt er een kink in de kabel. In de ene kamer zit Schipper en vrouw Sliphorst en in de andere Sliphorst en vrouw Schipper. Nu is het alleen maar afwachten op het moment, dat ze het van elkaar ontdekken en de bom zal gaan barsten. Door het aanschouwen van de luchtig geklede dames, krijgt weduwnaar Egbert sr. het behoorlijk te pakken. Hij wil zelfs verkering met zo’n jonge dame, niet wetende dat het de vriendin is van zijn zoon.
Zaterdag 26 november, Zaterdag 10 december, Zaterdag 21 januari, vrijdag 27 januari kunt u weer genieten van de uitvoering in De Heugte om 19.45 uur.
Graag tot ziens

Jaarvergadering

Toneelvereniging 'Roke' had dit jaar wel een heel bijzondere jaarvergadering. De vereniging bestaat dertig jaar en had zes jubilarissen. Twee leden waren dertig jaar bij de vereniging, dus vanaf de oprichting. Dit zijn Gerrit Drenten en Gerrit-Jan Snoeijink. Twee leden waren 25 jaar lid: Herma Drenthen en Gerrit Reins. Henk Reefman en Margriet Smit Waren twaalf en een half jaar bij de toneel­vereniging.
jubillarissen: staand: Gerrit Reis Gerrit Jan Snoeijink, Gerrit Drenten, Herma Drenthen, gehurkt: Margriet Smit, Henk Reefman
Alle jubilarissen kregen een bos bloemen en de 25-jarigen kregen ook nog een beeldje 'Chapeau'. Tijdens deze avond werd ook het nieuwe toneelstuk bekend gemaakt. Het nieuwe stuk heet 'Kippies in de koestal'. Deze is geschreven door Bernd Gombold en overzet en bewerkt in algemeen dialect door Ben ten Velde.
De rollen werden verdeeld en de eerste oefenavond werd afgesproken. Er was ook nog een bestuurswisseling: voorzitter Gerrit-Jan Snoeijink was aftredend en niet herkiesbaar. Hendrik-Jan Bruggeman komt het bestuur weer versterken. In de eerstvolgende bestuursvergadering worden de functies weer verdeeld.


Seizoen 2010-2011
:

Drie Dooie Dienders

een blijspel in 3 bedrijven, geschreven door Maximilian Vitus op gevoerd door toneelvereniging Roke.
Toneelvereniging Roke

Op een eenzaam gelegen boerderij ver buiten het dorp wonen drie gebroeders samen met hun oude huishoudster. Het leven gaat daar zo z’n gangetje en de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Ook de drie broers zien er niet al te verzorgd uit, dat zou wel anders kunnen.
3 Dooie dienders
Dan gebeurt er iets onverwachts op de boerderij waardoor hun rustige, leventje totaal op z’n kop gezet wordt. Onrust en emoties wisselen elkaar af zodat zij alle drie zowel innerlijk als uiterlijk totaal veranderen.
3 Dooie Dienders
Wilt u weten wat hiervan de oorzaak is? Kom dan in de Heugte kijken naar één van onze uitvoeringen op 27 november, 11 december, 22 en 28 januari of 11 en 19 februari 2011

Aanvang: 19.45 uur
Entree: € 7,50 incl. koffie

Graag tot ziens !!!


Seizoen 2009-2010:Het nieuwe stuk heet:“Het Hoenderveld ”
"Geert Ham heeft een geweldig idee, hij wil samen met zijn broer Jannes de leegstaande kippenhokken verbouwen tot zomerhuisjes om deze te verhuren.
De manier waarop dit gebeurt stemt echter tot nadenken.
Er komen al spoedig klanten op af en al met al wordt het een vrolijke chaos."

foto leden toneelvereniging

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris:
Alie Reins,
Noord-Oosterweg 23 ,
7791 RB Radewijk.
tel 0523-216402
email: alie.reins@gmail.com

Prettige Feestdagen !

Vrijdag 12 december hadden we de laatste uitvoering van 2008. Het was een groot succes met een overvolle zaal.
Het publiek genoot zo te horen met volle teugen.
Na afloop hebben we ook alleen maar positieve reacties gehad.
Leden toneelvereniging
Wilt U in 2009 ook nog genieten van het toneelstuk “Bok bok hoeveel horens” dan kunt u nog komen kijken op de volgende datums:
16 januari, 24 januari en 31 januari. Of op 14 en 28 februari.


SPONSOR VOOR TONEELVERENIGING ROKE:
Het was een grote verrassing voor de spelers van toneelvereniging Roke op het moment dat zij nieuwe toneeltassen in ontvangst mochten nemen tijdens de ledenvergadering.
Deze tassen zijn gesponsord door For You Bruidsmode in Radewijk, de prachtige zaak van Marjan Scholte.
Het bestuur heeft de tassen op 31 augustus van haar in ontvangst mogen nemen. Als dank werd Marjan een fleurige bos bloemen aangeboden.
sponsor Toneelvereniging Roke


HISTORISCHE DAG IN HARDENBERG
Toneelvereniging Roke is altijd wel te porren voor iets bijzonders, dus ook voor de Historische dag op 12 september jl. in het centrum van Hardenberg. Alle leden van de vereniging hebben hun beste beentje voorgezet voor deze bijzondere dag wat nogal wat voorbereidingen heeft gekost en het instuderen van een toneelstuk(je). Veel vrijwilligerswerk ging eraan voor- en achteraf, maar wij kijken er met veel plezier op terug.

Een korte impressie:
Ongeveer zeventig jaar geleden was het boerenbedrijf van Kuttel Willem en Mina Bakgraag failliet verklaard en hun hele inboedel moest worden aangeboden op een openbare verkoop.
Veilingmeester

De notaris en zijn notabelen verzorgden dit alles. Gans de bevolking was uitgelopen om dit mee te maken. De een had nog wel meelij maar een ander had de genoegdoening om voor weinig guldens iets van zijn gading te kunnen kopen. Tussen enkele echtparen viel zelfs onenigheid te bespeuren als de man een bod deed en de vrouw het er niet mee eens was. Er werd ruimschoots de nodige drank geschonken en dat deed de gemoederen soms hoog oplopen. Een van de kopers ging met een behoorlijk ‘groot rood oor’ huiswaarts. Andere dorpsleden waren gelukkig met hun nieuwe aankoop.
publiek
Hoe het is gegaan met Kuttel Willem en Mina Bakgraag weet bijna niemand… De totale opbrengst van de veiling was 831 gulden en 29 cent.