Radewijk.eu

Nieuws.

Uitslag "Bouw je eigen buurt"

We hebben de uitslag van “Bouw je eigen buurt“ ontvangen. Download de folder op deze link.
In de volgende Roker Proat komt een kleine samenvatting van de resultaten.

 

Wandelroute Rondje Radewijk

Op initiatief van Stichting Vitaal Platteland Hardenberg is er een nieuwe wandelroute in Radewijk. SVP is ook het eerste aanspreekpunt in deze.

Download hier alvast een plattegrond.


OUD NIEUWS

Discotheek JOJO!!

Op zaterdagavond 21 maart vanaf 21:00u wordt er weer ouderwets gefeest in gebouw Hoogenweg. De muziek wordt verzorgd door discotheek JOJO.
Kaarten a 5 euro zijn verkrijgbaar bij:

U komt natuurlijk ook!!!

JOJO


Radewijkse vertelt in Gramsberger Bosje

In het openluchttheater in het Gramsberger Bosje is zondag 8 juni (eerste pinksterdag) een voorstelling te zien. Marjo Dames uit Radewijk vertelt een spannend verhaal. De voorstelling met muziekfragmenten en interactieve momenten voor de kinderen begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Verhalenvertelster Marjo Dames vertelt een gloednieuw verhaal, getiteld ‘Wind en konijn’. Het is een sprookje, maar ook een echt natuurverhaal over een hebberig konijn, over rupsen en vlinders, over de Eend Slok en over de Wind. Het is een deugnietenverhaal, waarin konijn telkens met smoesjes probeert om nieuwe cadeautjes van Wind los te krijgen. Er gebeurt van alles, maar al dansend maken ze met z’n allen weer tiptip in orde.

Onder auspiciën van Stichting ProGram heeft een werkgroep een programma samengesteld voor het openluchttheater dat bestaat uit vijf optredens van voor- tot najaar. Daarnaast is er 27 juni cultureel festival Night of the Forest. ProGram beijvert zich voor herstel van het in verval geraakte openluchttheater.


Nieuwe wijkagent stelt zich voor.

Zoals sommige van jullie misschien wel al hebben vernomen is wijkagent Hendrik Mepschen met pensioen. Ik heb zijn werkzaamheden overgenomen en vanaf nu kunt u bij mij terecht.

Ik zal mezelf even voorstellen:
Ik ben Marlon van der Sleen, 25 jaar oud en werk sinds 2006 bij politie IJsselland. Ik heb een opleiding gevolgd tot allround politiemedewerker wat beter bekend staat als hoofdagent. Naast mijn taken voor school en werkzaamheden in de noodhulp ondersteunde ik Hendrik Mepschen al met kleine wijkzaken. In januari 2011 heb ik mijn diploma behaald en ben ik het werk in de wijk steeds leuker gaan vinden. Doordat Hendrik minder mocht gaan werken werden mijn werkzaamheden in de wijk uitgebreid. Nu heb ik de touwtjes helemaal overgenomen en ben ik eerste werkzaam als plaatsvervangend wijkagent.

Mijn werkgebied betreft: Bergentheim, Brucht, Bruchterveld, Diffelen, Hoogenweg, Kloosterhaar, Mariënberg, Radewijk, Rheeze, Sibculo en Venebrugge.

U kunt mij bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 of via een contactformulier op de website www.politie.nl. Het bezoekadres is Europaweg 39 te Hardenberg.

Ik verzoek u bij verdachte situatie direct met bovenstaand telefoonnummer te bellen en bij dringende zaken 112. Wanneer u een contactformulier invult komt deze informatie pas later bij ons terecht waardoor we mogelijk belangrijke informatie mislopen.

Ik hoop op een goede samenwerking.

Mededelingen van Gemeente Hardenberg

Alcohol: Geen druppel, ook als het feest is!

Het is vijf voor twaalf, de eerste vuurwerkpijlen schieten buiten al omhoog, je zus pakt een fles champagne. Ze zet automatisch ook een glas neer voor je veertienjarige dochter. Zelf heb je ook al wat op, je twijfelt of je nog iets zult zeggen en dan denk je: ach, het is maar een keer per jaar oud & nieuw. Eén glas kan toch geen kwaad?

Maar de twijfel van ouders is terecht, het kan wél kwaad. Want als u uw kind dat ene glaasje alcohol toestaat, geeft u het signaal af dat drank nou eenmaal bij feesten hoort en dat een beetje schipperen best mag. Maar kinderen die jong starten met hun eerste glas alcohol, drinken later meer en hebben meer kans op alcoholproblemen dan jongeren die op oudere leeftijd voor het eerst  alcohol drinken. Het is daarom belangrijk consequent te zijn, door als opvoeder simpelweg ‘nee’ te zeggen. Ook tijdens de feestdagen. Op www.alcoholinfo.nl vindt u meer tips die u als ouder kunnen helpen om voet bij stuk te houden als het gaat om alcohol. U kunt ook terecht bij het Centrum voor Jeugd & Gezin: www.cjghardenberg.nl. Toch een cocktail tijdens oud & nieuw? Op www.happydrinks.nl vindt u recepten voor lekkere alcoholvrije drankjes!

Alcohol? Pas vanaf 18 jaar!
Vanaf 1 januari 2014 is er een nieuwe wet en mag er alleen alcohol worden verkocht aan jongeren vanaf 18 jaar. Daarnaast mogen vanaf die datum jongeren onder de 18 geen alcoholhoudende drank meer bij zich hebben op voor het publiek toegankelijke plaatsen, zoals op straat, in parken, bij evenementen en in de horeca. Als een jongere onder de 18 alcohol op dergelijke plaatsen toch alcohol bij zich heeft of drinkt, kan een boete verstrekt worden. Dus ook als de fles of het blikje nog dicht is. De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,- voor jongeren tot 16 jaar en € 90,- voor 16- en 17-jarigen.
Ben je op 1 januari 2014 16 of 17 jaar? Dan geldt deze nieuwe maatregel ook voor jou totdat je 18 jaar bent. Je mag dus geen zwak-alcoholhoudende drank zoals bier, wijn of mixdranken kopen. Voor sterke drank gold al de leeftijdsgrens van 18 jaar en dit blijft zo. Voor verkopers van alcohol betekent dit dat zij nog vaker naar een ID-kaart zullen vragen om de leeftijd te controleren en dat zij zonder ID-check bij jongeren geen alcohol kunnen verkopen. Verkopers kunnen flinke boetes krijgen als ze toch alcohol verkopen aan jongeren onder de 18 jaar.

Carbidschieten: een mooie traditie!

Carbidschieten op oudejaarsdag is een diepgewortelde traditie in onze regio. Wel zijn er spelregels, zodat de situatie veilig blijft en u geen overlast veroorzaakt voor de omgeving.

Waar moet u aan voldoen?
Gaat u carbidschieten? Dan moet u zich aan de volgende regels houden.

Vuur betekent gevaar

Wilt u tijdens oud & nieuw een gezellige sfeer op straat? Verlichting in de vorm van kaarsen of fakkels is toegestaan, voor zover dit geen gevaar oplevert voor de omgeving. Oudejaarsvuren zijn niet toegestaan.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Hardenberg is vastgelegd dat u zonder een ontheffing in de open lucht geen vuur mag aanleggen of stoken. Dit betekent dat ook oudejaarsvuren niet zijn toegestaan. En dat is niet voor niets. Open vuur kan gevaarlijke situaties opleveren, bijvoorbeeld voor omstanders of omliggende panden. Ook kan de rook voor veel overlast zorgen. Bovendien kan een oudejaarsvuur op straat veel schade toebrengen aan het wegdek of straatmeubilair. Deze schade moet hersteld worden en die rekening betalen we uiteindelijk met elkaar.

Vuurwerk: Knallend en veilig het jaar uit

Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling en is vaak erg mooi om naar te kijken. Vuurwerk is al eerder te koop, maar u mag het vuurwerk pas op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot 02.00 uur ’s nachts (1 januari) afsteken. Doe dat wel voorzichtig, want helaas gebeuren er elk jaar weer ongelukken met vuurwerk. De volgende tips kunnen ervoor zorgen dat overlast en de kans op ongelukken beperkt wordt.

Goed voorbereid

Veilig vuurwerk afsteken

Vuurwerkafval opruimen
Klaar met afsteken? Ruim dan de rommel zo snel mogelijk op. Laat geen vuurwerk op straat liggen want dit kan gevaarlijk zijn. Dat geldt helemaal voor vuurwerk wat niet is afgegaan. Veel jonge kinderen zoeken de volgende dag naar vuurwerkresten en proberen die opnieuw af te steken. Als vuurwerk niet is afgegaan, kunt u het onschadelijk maken door het in water onder te dompelen voordat u het weggooit. Vuurwerkresten kunt u het beste verpakken in een grote vuilniszak en buiten bewaren.

Kijk voor meer tips voor het veilig afsteken van vuurwerk op www.brandweer.nl.

Meldingen: Houdt u een oogje in het zeil?

Samen zorgen we voor een veilige en gezellige jaarwisseling. Ziet u een gevaarlijke situatie of iemand die iets vernielt? Meld dit dan.


EEN BERICHT VAN UW WIJKAGENT.

Schuur –en woning inbraken.

Ik heb hier reeds eerder aandacht op gevestigd.
In de afgelopen periode zijn er in het buitengebied van de gemeente Hardenberg weer meerdere
inbraken in schuren en woningen geweest. We zijn er nog niet vanaf en het heeft de
laatste maanden weer de kop op gestoken in ons mooie gebied. Het buitengebied is de laatste week weer
het doelwit. De meeste inbraken vonden ’s avonds en ‘s nachts plaats. We hebben als politie het nodige
onderzoek gedaan, maar in een aantal gevallen waren er niet veel sporen. Bijvoorbeeld
omdat er geen braakschade was of omdat de schuur waarin de gestolen spullen
stonden niet was afgesloten.

Achter slot en grendel.
Bij de recente  inbraken in schuren werden onder andere zitgrasmaaiers, landbouwvoertuigen, aanhangers
en gereedschap gestolen. De dieven maken handig gebruik van het feit dat schuren
en ook woningen op het platteland lang niet altijd worden afgesloten. In sommige
gevallen werden de zaken dan ook zonder braakschade meegenomen zodat er voor de
politie weinig aanwijzingen waren. Dat is natuurlijk jammer, want zonder sporen lossen
wij een dergelijke inbraak vaak niet op.
Bovendien is een diefstal zonder braakschade dikwijls niet op de verzekering te verhalen.

Voorkomen is beter...
Het blijft dan ook belangrijk om te zorgen voor goed hang- en
sluitwerk en op z'n minst de woning en schuren zorgvuldig af te sluiten. Konden we
vroeger veelal zonder nare gevolgen onze spullen onbeheerd achterlaten, in deze tijd
blijkt dat helaas niet meer mogelijk. Het is daarom van belang om in uw omgeving uw
eigen zaken en die van anderen in de gaten
te (laten) houden. Vertrouwt u iets niet,schroomt u dan niet en neem contact op met
de politie op telefoonnummer 0900-8844.
Bij een heterdaad situatie verzoek ik u zelfs het alarmnummer 1-1-2 te bellen en zoveel
mogelijk informatie in u op te nemen. Denk aan uiterlijke bijzonderheden van personen
of voertuigen en vluchtroutes. Op die manier is de kans het grootst dat wij als politie
succesvol kunnen optreden. Maar nogmaals,voorkomen is beter dan genezen, dus maak
het inbrekers niet te gemakkelijk en sluit deuren en ramen goed af. Altijd, maar zeker
tijdens langere afwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Hendrik Mepschen
wijkagent Hardenberg-zuid

Hoe voorkom je woninginbraken en insluipingen.

Omdat het dievengilde ook in het Vechtdal niet links laat liggen, is het goed om te weten dat mensen er zelf ook iets aan kunnen doen om het de inbrekers niet al te gemakkelijk te maken.
Een woninginbraak is altijd heel vervelend en heeft grote impact op de slachtoffers. De politie IJsselland heeft daarom een tiplijst samengesteld om diefstal te voorkomen:
1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Kijk op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor advies: www.politiekeurmerk.nl.
2. Doe uw voordeur én achterdeur altijd op slot, draai de sleutel minimaal één keer om. Zo kunnen de inbrekers uw deur niet met een stukje plastic open maken. Haal de sleutel altijd uit het slot. Hiermee voorkomt u dat een inbreker met een handigheidje de sleutel aan de binnenkant kan omdraaien.
3. Zorg dat inbrekers zich niet kunnen verstoppen bij uw huis. Snoei het groen goed. Plaats een buitenlamp aan de voor- en achterzijde van uw woning.
4. Laat geen ladders of andere spullen liggen die een inbreker kan gebruiken als opstap.
Hang geen adres aan uw sleutelbos, als u deze verliest kan de vinder van uw sleutelbos uw huis in.
5. Leg uw sleutel nooit op een geheime plek buiten uw huis. Een inbreker weet ook dat er vaak sleutels liggen onder de mat of in/onder een bloempot.
6. Zorg dat geld, sieraden en andere waardevolle spullen zoals een laptop of I-pad niet van buiten te zien zijn.
7. Heeft u veel waardevolle spullen in huis of woont u afgelegen? Denk dan eens aan een kluis en/of een alarmsysteem.
8. Bent u een paar dagen niet thuis, vraag dan uw buren, familie of vrienden om de post op te ruimen.
9. Zorg ervoor dat uw huis eruit ziet alsof er iemand thuis is. Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting.
10. Zeg niet op uw voicemail of antwoordapparaat dat u niet thuis bent. Schrijf ook niet op sociale media dat u op vakantie bent.
Mocht men ondanks alle maatregelen toch slachtoffer zijn van een inbraak doe dan altijd aangifte bij de politie. Wanneer u een dief betrapt op iets verdachts ziet, bel dan altijd 112. Noteer het kenteken van verdachte auto’s  of het signalement van de verdachte persoon en geef dit door aan de politie.
“Laat nooit zomaar iemand binnen als je niemand verwacht. Is het op een ongebruikelijk tijdstip zoals laat op de avond of midden in de nacht, doe dan niet direct open maar kijk eerst door het raam of gebruik een ketting aan de deur.”
Behalve met woningovervallen en inbraken heeft men in het Vechtdal ook te maken gehad met insluipingen van vreemde personen die met een smoes proberen om de woning binnen te komen. Ook is het gebeurd dat mensen bij de voordeur aan de praat werden gehouden zodat handlangers via de achterdeur ongestoord hun gang konden gaan en op strooptocht kunnen voor pinpassen, contant geld of sieraden. Tips:
* Laat nooit zomaar een onbekende binnen.
* Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten staan en sluit de buitendeur terwijl u haalt wat gevraagd werd zoals een pen of een glas water.
* Laat geen mensen van organisaties of instellingen in huis die zonder afspraak langskomen. Bel, als u het niet vertrouwt, eerst met de organisatie waarvoor men zegt te werken om te controleren of dit waar is.
* Doe uw achterdeur op slot, ook als u thuis bent. Zo voorkomt u dat ongenode gasten uw huis betreden terwijl u aan de deur staat te praten met een handlanger.
Meer informatie is te vinden op: www.politie.nl , www.meldmisdaadanoniem.nl , www.slachtofferhulp.nl , www.politiekeurmerk.nl


‘Noaber’-maaltijd in Roke
Het initiatief om af en toe een ‘noaber’-maaltijd te organiseren in Radewijk is spontaan ontstaan binnen de badmintonclub van Radewijk. Een aantal enthousiastelingen is voor informatie naar Kloosterhaar gegaan, waar het ‘gezamenlijk eten’ al 5 jaar georganiseerd wordt door een grote groep vrijwilligers. Hier bleek dat voldoende inwoners met veel plezier naar de etentjes komen, want:
Samen eten is gezelliger, je ziet en spreekt elkaar weer eens en je leert ook  anderen kennen.
Daarom leek het ons voor Radewijk ook een goed initiatief.
Eerste Noaber maaltijd 25 januari 2013De maaltijd is bedoeld voor de 60-plussers onder ons.
Voor een goed verloop van de voorbereidingen, de maaltijd zelf en het opruimen is het plezierig als er voldoende man-/vrouwkracht aanwezig is.
Zijn er nog mensen die regelmatig of af en toe mee willen helpen? Geef je op bij Geesje Zuidema, tel. 216566.
Op vrijdag 22 maart organiseert de ‘Roker’ kookclub weer een gezamenlijke maaltijd in dorpshuis de Heugte. De maaltijd begint om 12.30 uur. Inloop vanaf 12.00 uur. Iedereen (60plus) die het gezellig vindt om samen met anderen te eten kan meedoen. De kosten bedragen € 10,- per persoon, incl. 1 drankje. Wie wil komen moet zich van tevoren opgeven. Dit kan tot 11 maart bij Geesje Zuidema, telefoon 0523-216566 of Rezina Ramaker, telefoon 0523-216237.

Voor degene, die door omstandigheden achteraf toch niet kan komen, wordt de maaltijd wel in rekening gebracht. Deze maaltijd wordt thuis gebracht.
Voor wie geen eigen vervoer heeft kunnen we desgewenst het transport van en naar het dorpshuis regelen. Men moet dit bij opgave wel even aangeven.

De “Roker Kookclub "

“Het wordt aangenaam genieten!”
Zaterdag 29 september 2012: kleine landelijke Herfstfair op Erve- Ramaker in Radewijk.

Rond de boerderij staan 29 september de met waar uitgestalde kramen te pronken. Het geheel zal een landelijke sfeer uitstralen en de ambiance wordt gevormd door knusse gezelligheid.

Op zaterdag 29 september staan  ruim 25 kramen verspreid opgesteld met de meest uiteenlopende zaken: bloemdecoraties, landelijke en sfeervolle cadeauartikelen, brocante, antiek, zelfgemaakte glaskralen, handgemaakte artikelen, houtzaagwerk, nostalgische en romantische woonaccessoires, pompoenen, eieren, Zweedse fakkels, zijn er zeepjes en geuren uit een pot of flesje van het platteland, toont een pedicure producten van het Texelse schaap voor de verzorging van uw voeten , zijn er eigengemaakte sappen, kinderkleding en schoenen en natuurlijk heerlijke lekkernijen. Zijn er workshops glaskralen branden en voor de kinderen cup cakes versieren. En presenteert een creatief atelier een nieuw programma. Het geheel in de sfeer van een kleine fair met grootse uitstraling. Een rietdekker is aanwezig evenals een klompenmaker, een mandenmaker en een wilgentenen vlechter

Tussen 11.00  en 12.30 uur treden de Arnberger Klepperties enkele keren op en vanaf 15.00 uur verzorgen de Sentimenties een muzikaal optreden.

Nieuwsgierig geworden?

De Erve-Ramaker herfstfair wordt gehouden op zaterdag 29 september  van 10.00-17.00 uur en is te vinden aan de Radewijkerweg 43 te Radewijk. De entree is gratis en er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Regent het 29 september dan zal de fair binnen plaatsvinden.

De familie Ramaker hoopt u te mogen begroeten op de Erve-Ramaker herfstfair!


Natuur van toen, natuur van nu bij De Koppel

Voor een expositie, die in 2013 plaats zal vinden, is De Koppel op zoek naar oude foto’s van de natuur.

Natuuractiviteitencentrum De Koppel is op zoek naar oude foto’s en ansichtkaarten met daarop afbeeldingen van natuurschoon in onze gemeente. Met deze foto’s van toen, gekoppeld aan foto’s van nu, wordt er een nieuwe expositie gemaakt met de titel ‘Natuur van toen, natuur van nu’.Er is al een aantal prachtige oude foto’s gevonden in het archief van de gemeente en de Historische Vereniging Hardenberg. Bijvoorbeeld een mooie foto van het Engelandse bos van 1943 en van de Rheezerbelten een uniek plaatje van heel lang geleden, uit 1900.

Voor een mooie expositie is echter nog veel meer materiaal nodig. Kunt u ons daaraan helpen? Heeft u in uw ansichtkaarten-verzameling of in uw fotoboek afbeeldingen van Hardenbergs natuurschoon van voor 1975? Dan verzoeken wij u contact op te nemen met De Koppel, zodat er, indien mogelijk, een kopie van gemaakt kan worden. Om jong en oud een goed beeld te geven van toen en nu, zet De Koppel er een foto tegenover van de hedendaagse situatie. Het veranderde landschap, waarvoor wij verantwoordelijk zijn en dat we overdragen aan onze kinderen. De keuzes van nu bepalen het landschap van morgen. Een prachtige aanzet om in gesprek te komen over natuur van de toekomst!

Natuuractiviteitencentrum De Koppel
Vechtstraat 8
7772 AX  Hardenberg
tel. 0523-273388
email: info@dekoppel.com
Bezoek ook eens de website www.dekoppel.com


DIEFSTAL VAN ZITGRASMAAIERS E.D.  WE ZIJN ER NOG NIET VAN AF!!!!!!!!!!!!!!!!

Insluipingen en schuurinbraken
In de afgelopen periode zijn er in het buitengebied van de gemeente Hardenberg weer meerdere inbraken in schuren en woningen geweest. We zijn er nog niet van af en het heeft de laatste week weer de kop op gestoken in ons mooie gebied. Het buitengebied zoals Radewijk en Hoogenweg is de laatste week weer het doelwit.  De meeste inbraken vonden 's nachts plaats. We hebben als politie het nodige onderzoek gedaan, maar in een aantal gevallen waren er niet veel sporen. Bijvoorbeeld omdat er geen braakschade was of omdat de schuur waarin de gestolen spullen stonden niet was afgesloten.

Achter slot en grendel
Bij de recente golf inbraken in schuren werden onder andere zitgrasmaaiers, landbouwvoertuigen, aanhangers en gereedschap gestolen. De dieven maken handig gebruik van het feit dat schuren en ook woningen op het platteland lang niet altijd worden afgesloten. In sommige gevallen werden de zaken dan ook zonder braakschade meegenomen zodat er voor de politie weinig aanwijzingen waren. Dat is natuurlijk jammer, want zonder sporen lossen wij een dergelijke inbraak vaak niet op. Bovendien is een diefstal zonder braakschade dikwijls niet op de verzekering te verhalen.

Voorkomen is beter...
Het blijft dan ook belangrijk om te zorgen voor goed hang- en sluitwerk en op z'n minst de woning en schuren zorgvuldig af te sluiten. Konden we vroeger veelal zonder nare gevolgen onze spullen onbeheerd achterlaten, in deze tijd blijkt dat helaas niet meer mogelijk. Het is daarom van belang om in uw omgeving uw eigen zaken en die van anderen in de gaten te (laten) houden. Vertrouwt u iets niet, schroomt u dan niet en neem contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Bij een heterdaad situatie verzoeken ik u zelfs het alarmnummer 1-1-2 te bellen en zoveel mogelijk informatie in u op te nemen. Denk aan uiterlijke bijzonderheden van personen of voertuigen en vluchtroutes. Op die manier is de kans het grootst dat wij als politie succesvol kunnen optreden. Maar nogmaals, voorkomen is beter dan genezen, dus maak het inbrekers niet te gemakkelijk en sluit deuren en ramen goed af. Altijd, maar zeker tijdens langere afwezigheid!

Hendrik Mepschen,
Wijkagent Hardenberg -Zuid,

Telefoon: 0900-8844.


Inloopbijeenkomsten bestemmingsplan Buitengebied

De gemeente is druk bezig met het maken van een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. De dorpskernen horen hier niet bij. Voor dit bestemmingsplan worden binnenkort inloopbijeenkomsten gehouden.

Om een goede basis te krijgen voor het bestemmingsplan heeft de gemeente vorig jaar een  inventarisatie uitgevoerd. Daarbij is gekeken naar de bestaande bebouwing, bestaande functies en eigendomssituaties in het buitengebied. Hier is veel tijd aan besteed, maar omdat het buitengebied van Hardenberg groot is, zijn fouten niet uit te sluiten. Daarom vragen wij u, de bewoners en gebruikers van het buitengebied, om tijdens de inloopbijeenkomsten en de inspraakperiode te controleren of de gemeente is uitgegaan van de juiste gegevens. En ook om te kijken of het bestemmingsplan voor u voldoende ruimte biedt voor de komende 10 jaar.

De inspraakperiode loopt van 7 juni tot en met 18 juli 2012. U kunt het bestemmingsplan dan op de volgende manieren inzien:

De data van de inloopbijeenkomsten worden nog bekendgemaakt in het huis-aan-huis blad De Toren en op de gemeentelijke website www.hardenberg.nl


Nieuws over noodbrug Hoogenweg

Plaatselijk belang heeft een brief over de noodbrug Hoogenweg ontvangen van het college van burgemeester en wethouders van Hardenberg.

In dit pdf-bestand kunt u de brief lezen.


College op bezoek in Radewijk
Vrijdag 28 oktober waren burgemeester en wethouders op bezoek in Radewijk. Rond de klok van negen uur werd het gezelschap door bestuursleden van Plaatselijk Belang Radewijk verwelkomd in dorpshuis De Heugte.
De Heugte

Voorzitter John Zuidema gaf in zijn welkomstwoord aan dat de samenhorigheid in Radewijk erg groot is en dat men in de buurtschap veel voor elkaar krijgt dankzij de vele vrijwilligers! Tegelijkertijd is dat volgens Zuidema ook een risico op het moment dat het aantal vrijwilligers afneemt. Het dorpshuis heeft bijvoorbeeld een belangrijke sociale functie voor Radewijk, maar draait volledig op vrijwilligers.
Vervolgens ging het college op de fiets naar basisschool 't Kompas. Hier informeerde directeur Dicksy Houweling het college over de school en over de sluiting van de peuterspeelzaal in Hoogenweg.
't Kompas

Gezien het teruglopende aantal leerlingen in Radewijk zou het een mooie kans zijn voor 't Kompas om de peuterspeelzaal daar onder te brengen. Houweling vroeg daarvoor medewerking van de gemeente.

Aansluitend werd het pluimveebedrijf van Bert en Jan Zweers bezocht. Hier zag het college hoe de vele tienduizenden eieren die dagelijks worden geproduceerd, grotendeels geautomatiseerd worden verzameld en verpakt voordat ze worden afgeleverd.
Zweers

Na een fietstocht langs enkele mooie plekjes van Radewijk werd als laatste een bezoek gebracht aan de korenmolen en bakkerij 'Windlust'. Johan en Jo Nijeboer vertelden op betrokken wijze hoe zij deze molen, als één van de weinige molens in de wijde omgeving, draaiend weten te houden.
Windlust
Het werkbezoek werd afgesloten in De Heugte, waar gebiedswethouder Douwe Prinsse Plaatselijk Belang hartelijk bedankte voor de samenstelling van het interessante programma.
(bron: De Toren, foto's Jan de Vries)


Roker Doedelclan Radewijk

In het voorjaar van 2011 hebben een aantal enthousiaste mensen met passie voor de doedelzak-muziek, besloten om een muziek-gezelschap op te richten onder het motto:

"make music with fun"

Middels deze pagina willen wij ons dan ook aan u voorstellen:Roker Doedelclan

Ons gezelschap bestaat op dit moment uit 5 doedelzakspelers en 4 drummers en op maandagavond wordt er flink gemusiceerd.
Omdat wij geen bandstructuur hebben vindt alles plaats in een informele en ongedwongen sfeer waarbij het plezier de boventoon voert.
De kleding is traditioneel en ieder lid is vrij in de keuze van de kilt-tartan (kiltkleuren en motief).
Binnen het gezelschap hebben wij een doedelzak- en drum instructeur waarbij wij iedereen de mogelijkheid kunnen bieden om de doedelzak of drums te leren bespelen.

Heeft u altijd al de wens gehad om doedelzak of drum te leren spelen? Wij nodigen u dan ook graag uit om ons een keer op maandagavond te komen bezoeken zodat u de gezellige sfeer kunt proeven en om te kijken hoe onze avond wordt ingevuld.

Wij hopen als gezelschap in de toekomst flink te groeien maar hiervoor hebben we nog wel wat financiële middelen nodig, voor instrumenten en kleding. Daarom vragen wij, middels deze folder, uw hulp, en wordt donateur om mee te helpen ons gezelschap te laten groeien.

Hierin vindt u het aanmeldingsformulier en voor meer informatie nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

Ons adres:
Radewijkerweg 47 7791 RK Radewijk
tel: 0570 541 613 / 06 1747 9505


Radewijk in Streetview.

Radewijk is tegenwoordig ook op Google's Streetview te bewonderen. Nog niet alle straten zijn beschikbaar maar wel een redelijk deel. De Noord-Oosterweg, Lindeldijk en Radewijk achterin ontbreken. Zie deze link.